Ayak Kokusu Sorununa Son
web-sitesi-fiyatlari
Ayak kokusu pek çok insanı rahatsız eden bir sağlık problemidir. Ancak uzmanlar ayak kokusu rahatsızlığına doğal bir çözüm getirdi. İşte uzmanların önerilerinden ayak kokusu derdine çare.

Kuru Tutulmalı

Öncelikle ayak kokusunun başlıca nedeni olan ıslaklıktan uzak durulmalı ve ayakların gün boyu kuru tutulmasına özen gösterilmeli. Eğer çorapla birlikte ayakkabı giyiliyor ve gün boyu bu şekilde kalınıyor ise, koku yapmayan pamuklu çoraplar tercih edilmeli. Bunun yanında beslenmeye dikkat etmek ve kokan gıdalar tüketmemek de ayak kokusu konusuna diğer bir çözüm.

sisal

Çinko Yetersizliği Kokuya Sebep Oluyor

Yeterli çinko almayan insanlar en sık ayak kokusu problemi ile mücadele ediyor. Özellikle yüksek topuklu ve spor ayakkabılar çorapsız olarak giyilmemelidir. Ayrıca ayakları yalnızca suya tutmak da kokunun geçmesi için yeterli değildir. Özellikle zencefil, turp ve limon katkılı bir su ile ayakları ovalamak gerekir.

Çay İle Çözüm

Ayakları tuzlu su ile yıkamak da ciltteki nemi alacağından ayak kokusunu ciddi oranda azaltır. Duştan sonra ayaklar tuzlu suya sokulmalı ve durulanmamalıdır. Ayrıca sirkeli su ile ayak yıkamak da diğer alternatiflerden. Uzmanlar çayın ayak kokusuna iyi geldiği konusunda hem fikir. Siyah ve yeşil çaylı bir suda ayakları bekletmek ve durulamamak büyük ölçüde kokuyu azaltıyor.

Ayakkabılar Düzenli Olarak Değiştirilmeli

Aynı ayakkabının her gün üst üste giyilmesi ayak kokusu oluşumuna büyük oranda etken. Giyilen ayakkabıların mümkünse birkaç günde bir değiştirilmesi gerekiyor. Böylelikle diğer ayakkabı yeniden giyildiğinde kurumuş olur ve nem yapmaz.

Farklı Sorunları Araştırın

Ayak kokusunun tek sebebi nem değildir. Mantar gibi ciddi sağlık sorunları da ayak kokusunu tetikler. Bu tarz durumlarda sağlık kontrolünden geçmek, antibiyotik kullanmak hatta ameliyat olmak çözümdür.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları