Motor Yağını Kolay Yollarla Nasıl Değiştirebilirsiniz?
web-sitesi-fiyatlari
Motor yağı metallerin arasında oluşan sürtünme ve ısınmayı önlemesinin yanı sıra katkı maddeleri yardımı ile güçlendirilmiş bir yağ olup kullanılmadığı takdirde metal bölümlerde eğilme ve bükülmeler yaşanır. Araç sahibi olanlar her 10.000 km'de yağ değişimi yapması gerektiği için birçok kullanıcı motor yağını kolay yollarla nasıl değiştirebilirsiniz? Sorusunun cevabını aramaktadır.

Yağ Seçimi Ve Araç Hazırlığı

Her araca uygun yağ çeşitleri olduğu için yağ seçimi kullanma kılavuzunda detaylı olarak anlatılmaktadır. Buna göre yap seçimi yapıldıktan sonra aracı bir tekerlek rampaları yardımı ile altına girebileceğiniz şekilde kaldırın. Manuel bir araçsa birinci vitese, otomatik araçsa Park durumuna getirin. Yağ boşaltımını yapmadan önce aracı çalıştırarak sıcaklığını arttırın daha sonra motoru durdurup motor kapağını kapatın. Bu şekilde yağ daha basit boşalacaktır.

sisal

Eski Yağı Boşaltıp Yağ Filtresini Çıkarma

Aracın altında bulunan yağ boşaltım kapağının altına yağım akacağı bir tepsi koyun. Ardından anahtar yardımı ile kapağı saat yönünün tersine gevşeyene kadar çevirip çıkarın. Kapak çıkınca yağ aniden akıp sıcak olduğu için sorun çıkarabilir dikkat etmelisiniz. Yağ filtresini de yine aynı şekilde filtre anahtarı yardımı ile gevşetin. Bu işlem sırasında sıcak olan egzoza dokunmayın.Yağ filtresi ağır olabilir çünkü yağ ile doludur. Dikkatli bir şekilde motordan çıkararak tepsiye boşaltın.

Yağ Filtresinin Değiştirilmesi ve Temiz Yağ Ekleme

Motorun üzerinde bulunan filtrenin iç kısmını ve çevresini bir bez yardımı ile sildikten sonra yeni filtrenin kenarlarına ince olacak şekilde yağ uygulayın. Filtreyi yerine dikkatli bir şekilde saat yönünde çevirerek takın. Bu aşamada filtreyi aşırı derecede sıkıştırmamaya dikkat edin. Ardından yap kapağı ve contasını temizleyip yerine takın. Daha sonra aracı düz bir zemine el frenini indirerek getirin. Motor bu durumda çalışmamalıdır. Motor üzerinde bulunan yağ dolum kapağını açarak seviyeye kadar doldurun. Ardından kontrol amaçlı yağ çubuğu ile ölçüm yapın.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları