E-ticaret Pazarlaması Nedir? Nasıl Yapılır?
web-sitesi-fiyatlari
Günümüzde, dijital teknolojinin getirmiş olduğu yeniliklerden faydalanılmaktadır. Peki, E-ticaret pazarlaması nedir? Nasıl yapılır?

Günümüzde, dijital teknolojinin getirmiş olduğu yeniliklerden faydalanılmaktadır. E-ticaret pazarlaması, online hizmet veren mağazaların, marka ve ürünleri hakkında farkındalık oluşturarak satış yapma sürece olarak tanımlanmaktadır. E-ticaret sistemleri üzerinden pazarlama yapmak, web sitesi ziyaretçi trafiğini artırmak ve kullanıcı deneyimlerini düzenleyerek daha fazla alışveriş yapmaya yönlendirmek olarak ikiye ayrılmaktadır.

Arama Motoru Optimizasyonu (Seo)

Arama Motoru Optimizasyonu (Seo)

Arama motoru optimizasyonları, e- ticaret web sitelerinin, arama motorlarındaki sıralamasının doğal olarak üstlere çıkartılmasını sağlamaktır. Seo çalışmaları başarılı olduğunda, sitede pazarlanmaya çalışılan ürüne erişim daha hızlı olacaktır. E- ticaret pazarlaması sürecinin en önemli aşamalarından birisi arama motoru optimizasyonları ile ücretsiz olarak Google gibi arama motorları sonuç listelerinde yer almayı sağlayacaktır.

sisal

İçerik Pazarlama

İçerik Pazarlama

İçerik pazarlama işlemlerinde temel amaç, etkili içerik paylaşımları ile müşteriyi etkilemektir. Müşteri ile bağ kurmak, müşteri davranışlarını izlemek ve süreç boyuncu, müşteriye destek hizmetleri sunmak gerekiyor. Müşterinin ürüne ulaşımını kolaylaştırmak ve ürün hakkında istediği tüm bilgilere ulaşmasını sağlamak içerik pazarlama sürecinin bir parçasıdır.

E-Posta Pazarlaması

E-Posta Pazarlaması

E-posta pazarlama, e-ticaret pazarlaması sürecinde kullanılan yeni nesil pazarlama yöntemlerinden birisidir. Hazırlanacak olan elektronik postaları, pazarlama ile ilgili oluşturulan içeriklerin belirli bir kitleye doğrudan ulaştırılmasını sağlayan bir yöntemdir. Dijital pazarlamanın bir alt öğesidir ve küçük yatırımlar ile büyük kazançlar getirmektedir.

Social Ads

Social Ads

Dijital pazarlama yöntemleri arasında, reklamların doğru belirlenmesi ve uygun içeriklerin hazırlanması büyük önem taşımaktadır. Sosyal medya hesaplarının kullanılarak, reklam paylaşımlarının yapılması, birçok ürün için yeni müşteriler bulmayı sağlayacaktır. Social ads yani sosyal medya reklamları hedef odaklı pazarlama yöntemlerini belirlemektedir.

Google Ads

Google Ads

Google ads uygulaması, dijital pazarlama ve içeriklere daha fazla trafik çekmeyi hedeflemektedir. Bunun için seo çalışmalarında, anahtar kelimelerin belirlenmesi, ürünlerinize yeni teklifler almanızı sağlayacaktır. Google tarafından sunulan bir reklam hizmetidir ve reklam içerikleri, aranılan kelimeler ile ilişkilendirilmektedir.

Satış Ortaklığı (affiliate marketing)

Satış Ortaklığı (affiliate marketing)

Satış ortaklığı, ürününü pazarlamak isteyen kuruluşların, ürünlerini satmaları ve sattıkları ürün başına komisyon ödemelerini sağlayan pazarlama yöntemidir. Firmalar, satış ortaklarının, performanslarına ve satış yaptıkları ürün miktarına göre komisyon ödeyerek, para kazanmalarını sağlamaktadır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları