Kariyer Yolculuğu Nedir?
web-sitesi-fiyatlari
Kariyer yolculuğuna başlamadan evvel kişinin öncelikle kendisini net olarak tanımlaması gerekir. Gelecek için hangi alanda gelişmek ve kariyer sahibi olmak istiyor ise bunların hattını net olarak belirlemesi önemlidir. Kişinin kendisine kariyer yolculuğu nedir? sorusunu sorması önemlidir.

Kariyer yolculuğuna nasıl başlayacağını, bu yolculukta kendisine katkı sağlayacak unsurları ve kariyer yolculuğunda karşısına çıkabilecek olası engelleri hesaplamak faydalı olacaktır. Çünkü iş hayatı birçok iniş ve çıkışları olan engellerle dolu uzun bir süreçtir. Önceden engellerin öngörülmesi ve planlanması başarı hedefine daha sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır.Kariyer yapmak istenilen alanda karşınıza birçok rakip çıkacaktır. Bu rakiplerle karşı karşıya gelindiğinde nasıl stratejiler uygulanacak, hangi özellikleriniz size avantaj hangileri ise dezavantaj olarak etki edeceğini tespit etmelisiniz. Kariyer yolculuğunda hangi yaşta veya hangi sürede nerede olmak istediğinizi haritalandırın. Kariyer hedefinizde belirlenen noktalara ulaşmak için aşama aşama yapılması gereken eylem ve gereksinimleri belirleyin.Hedefinizi sürekli olarak kontrol altında tutarak hedefinizden sapma eğilimini minimuma indirin. Bütün planlar ve olası risklere karşı önlemler tamamlanınca kariyer yolculuğu başlamış olur.

sisal

Kariyer Hedefi Nasıl Belirlenir?

Kariyer hedefi olan birçok insan danışmanlık hizmeti almaktan kaçınmaz. Kariyerin önemi her geçen gün artmaktadır. Bu sebeple özellikle Kolej gibi özel okullarda kariyer planlaması erken yaşlarda başlatılmaktadır. Kariyer hedefinin doğru olarak belirlenmesi kişinin kendisini ve ne istediğini bilmesi ile doğru orantılı bir eylemdir.

Kariyer Hedefine Nasıl Ulaşılır?

Kariyer yoluculuğuna başlarken belirlenen haritada hangi yaşta veya sürede hangi noktada olacağınızı belirlemiş iseniz, hedefinize ulaşma derecenizi kolayca ölçebilirsiniz. Türkiye koşullarında 25 yıl üzerinden emeklilik kalkması ve emeklilik yaşının 65 yaş olması kariyer planlaması yapanlar ve yapacak olanlar için olumlu bir gelişmedir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları