Bir İşte Uzman Olmak İstiyorsanız Yapmanız Gerekenler
web-sitesi-fiyatlari
Herkes belli alanlarda uzmanlaşmak adına birçok farklı çalışma yapıyor ve eğitimler alıyor. Bu eğitimlerden kısa sürede yüksek verim almak için planlı çalışmak gerekir.

Gerçekten Ne İstediğinizi Bilin

Bir işte başarılı olmak istiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basittir. Öncelikle başarılı olmak istediğiniz konuyu kafanızda netleştirmeniz gerekir. “Başlamak bitirmenin yarısıdır” sözü gibi başarılı olmanın ilk adımı da ne istediğini bilmektir. Uzmanlaşmak istediğiniz konuyu belirledikten sonra bu konuda alt başlıkları kafanızda oluşturmanız gerekir. “Nereden başlamalıyım?”,“ Yol haritam nasıl olmalı?” gibi alt başlıklara cevap bulduktan sonra harekete geçilmelidir. Bir işte uzman olmak için 10000 saat kuralı mevcuttur. Buna göre bir işe 10000 saatinizi harcarsanız, o konuda uzmanlaşmış olursunuz. Bu yüzden çalışırken düzen ve süreklilik oldukça önemlidir. Bir işte uzman olduğunuzda diğer konularda uzmanlaşmak daha da kolay olacaktır.

sisal

Bu İşte En Başarılı Kişileri Belirleyin ve Onlara Ulaşmaya Çalışın

Öncelikle uzmanlaşmak istediğiniz konuda bilgili ve adı duyulmuş insanları belirlemelisiniz. Daha sonra bu kişilere ulaşıp size deneyimlerini aktarmalarını isteyebilirsiniz. Günümüzde istediğiniz kişiye ulaşmak oldukça kolaylaştı. Linkedln gibi sosyal mecralarda iş dünyasında birçok insana ulaşabilir ve yardım isteyebilirsiniz. Tabii ki bu kişilerden bazıları size vakit ayırmak istemeyebilir. Hemen umutsuzluğa kapılmayın. Bu kişilerin katıldığı konferans, fuar, ders gibi etkinlikleri belirleyerek katılabilir ve yüz yüze görüşme imkânı sağlayabilirsiniz.

Tekrar ve Taklit Edin

Öğrenmenin başlıca unsuru tekrar ve taklit etmektir. Öğrenilen şeylerin kalıcı olması adına belli aralıklarla tekrar yapmak oldukça faydalıdır. Taklit etmek ise bilginin daha kalıcı olmasını sağlar. Özellikle dilde uzmanlaşmak ve konuşma becerisi kazanmak isteyen kişiler, beğendikleri kişilerin konuşmalarını taklit ederek bu becerileri elde edebilirler.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları