Türkiye'de Girişimcilik Şartları
web-sitesi-fiyatlari
Türkiye'de iş bulma sıkıntısı son dönemlerde geçmiş yıllara oranla çok daha yoğun olarak yaşanıyor. Devlet bu durum için bir takım önlemler alıyor olsa da ekonomik rakam ve analizler bu önlemlerin yeterli olmadığını gözler önüne seriyor.

Bu noktada Türkiye'de girişimcilik şartları gündeme geliyor. Gençler iyi bir iş sahibi olmak için KOSGEB tarafından açılmış olan uygulamalı girişimcilik eğitim programlarına katılmalarına rağmen bu eğitimlerin şartları ve finans yükünün de oldukça ağır olduğu görülüyor.

sisal

Türkiye'de Girişimciliğin Finans Boyutu

Türkiye'de İşkur ve KOSGEB destekli girişimcilik kursları her yıl belli aralıklarla düzenleniyor. Bu kurslara katılım yoğunluğu bulunmasına rağmen, gerçek anlamda herhangi bir gelişme kaydedilemiyor. Kurs sonunda sınava tabi tutulan adaylara,başarılı olmaları durumunda girişimcilik sertifikası veriliyor. Ancak yalnızca maddi olarak yeterli düzeye sahip olan kişilerin girişimciliğe adım attığı başka bir deyişle ticaret alanında faaliyetlere başladığı görülüyor. Finansal desteğin sağlanmaması kurumsal anlamda yalnızca büyük şirketlerin farklı adımlar atmasını sağlarken, küçük girişimciler için ise hiçbir fayda sağlamıyor.

Türkiye'de Girişimciliğin Fikir Boyutu

Girişimcilik şartlarının bir diğer boyutuna bakıldığında, girişimcilik alanında gerçekten hangi sektörün iş yapacağının bilinmemesi de bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Kişiler atılım yapmak istedikleri sektörün kendilerine kazanç sağlatacağından emin olmadıkları için tüm ticaret işlerine temkinli gözle bakıyor.Bu durumun da yine asıl sebebi, ekonomik zorluklardan kaynaklanıyor.

Türkiye'de Girişim Nasıl Yapılır?

KOSGEB ve İşkur tarafından düzenlenen girişimcilik kursları devlet destekli programlar ve 18 yaşını geçmiş olan her Türk vatandaşlarını kapsıyor. Bu kurslarda eğitim görerek sertifika alan kursiyerler herhangi bir iş yeri açma yetkisine sahip oluyor. Ancak kurmak istedikleri iş için gerekli olan mali kısmın Devlet tarafından karşılanmasını sağlamak için önce harcamaları kendileri yapıyor.Ardından harcadıkları bu paraları devletten talep ediyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları