Girişimcilere 5 Basit Öneri
web-sitesi-fiyatlari
Girişimci ruhunu engelleyemiyorsan, sürekli iş fikirleri kafanın etrafında dönüyorsa şu an doğru yerdesin. Hemen içeriği incele ve sana özel oluşturduğum önerilere kulak ver.

İş Kurmanın Yasal Yollarını Öğren

İş Kurmanın Yasal Yollarını Öğren

Evet tahmin ediyorum, şirket sahibi olmanın ya da kendi işini yapmanın ne kadar heyecan verici bir duygu olduğunu tatmak istiyorsun. Çalışanlarına ne kadar adaletli davranacağını düşünüyorsun sürekli. Ama önce ekonomik çizelgelerden, hesap kitap işlerinden, yasal zorunluluklardan, muhasebeden ve paradan konuşmayı hatta bunların kitabını yazabiliyor olmanız gerektiğini her seferinde atlıyorsunuz.

Toz Pembe Hayallerden Uzaklaşın

Toz Pembe Hayallerden Uzaklaşın

Hayal etmek başarmanın yarısıdır, düşünmek tasarlamak ve dizayn etmek size büyük fayda sağlar. Ama toz pembe hayaller var ya işte ondan kaçın ve hemen uzaklaşın. Çünkü, düşünürken her zaman iyi düşünmeye çalışırız ve iyi düşünmeye devam ettikçe hayalimizin seviyesi büyür. Artık arşa uzanmış bir hayale sahip oluruz, 5 yılda holding kurmak gibi.

sisal

Girişimcilik Özelliklerinizi Tartın

Girişimcilik Özelliklerinizi Tartın

Evet, herkesin güzel fikirleri olabilir, herkes iyi iş fikirleri üretebilir. Ama herkes girişimci olamaz, herkes muhasebeden, paradan, faturalardan, vergilerden, çalışan ve müşteri ilişkilerinden anlamaz. Tüm bunlardan anlamayan bir insan ise kolay kolay dükkan dahi yönetemez. Önce kendimizi tanıyalım ve realist olalım. Hepimiz istiyoruz holding sahibi olalım, KOÇ'dan daha zengin olalım ama herkes KOÇ'dan daha zengin olamaz. 

Başarısızlıklara Hazırlıklı Olun

Başarısızlıklara Hazırlıklı Olun

Her attığınız tam 10'dan vurmayacak, yüzlerce başarısız hamleniz olacak. Yüzlerce lira kayıplarınız olacak. Özellikle yapılan araştırmalar gösteriyor ki, Türkiye'de kurulan küçük ölçekli işletmelerin %80'i ilk 5 yıl içinde batıyor. Siz, daha önce bir işi yönettiniz mi? Ya da böyle bir yeteneğiniz var mı? 

Satış Yapabiliyor musunuz?

Satış Yapabiliyor musunuz?

Girişimciliğe soyunmadan önce, satış yapabilme becerinizin ne düzeyde olduğunu bilmeniz gerekiyor. Önceliğiniz her zaman kendinizi tartmak ve sınamak olmalı. Çünkü satış yapabilen bir insanın iletişim becerileri yüksek seviyededir ve iletişim becerileri girişimciliğin olmazsa olmazıdır. Network kurmak, satış yapmak ve pazarlık yapmak ihtiyacınız olacak olan 3 önemli unsurdur. 

Müşteriler, çalışanlar ve tedarikçiler ile ilişkilerinizin dört dörtlük olması gerekir, aksi bir ilişki türü işinize ve size zarar verecektir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları